Havsörn

Havsörn

 

 

2014-08-17

Vi har i sommar haft ett Havsörnspar som jagat änder i våra dammar. Det är mäktigt att se dem flyga, och jag är tacksam att jag fått en av dem på bild. De är otroligt skygga. Sommaren har varit mycket av det mesta hos oss, så det är inte förrän nu precis som jag öppnade Solögas fina bok " Djurens språk " för att se vad hon skrivit om Havsörnen och dess budskap till oss/mig.

 

 

Havsörnens budskap:

Öppna upp för förändring på alla plan. Min gåva till Dig är förnyelse.

 

I några veckors tid har jag förundrat sett mitt vardagsrum fyllt av torkade blommor. Köket fullt av burkar som innehåller sprit med blommor och kryddväxter. Byttor med bivax blandat med solrosolja. Små flaskor med doftande essenser. Vackra glasflaskor som väntar på att fyllas av det som skördats. Det känns som om jag befinner mig i en häxas kök, och det är en skön känsla. Dock känns det som det är någon annans kök.....inte mitt, så gör inte jag...eller?

 

Ett urgammalt minne, ett behov av att spara sommarens dofter och alla örter. Jag gör något som jag inte alls har någon aning om vad jag gör, men har ett så starkt behov av att göra det, så jag bara gör det utan att ifrågasätta varför. Jag gör det av REN kärlek till de blommor och växter som finns i min trädgård, jag älskar dem så mycket och vill på något sätt lära mig av dem att använda dem till något bra och nyttigt. Spara deras dofter och kraft till att läka, skydda, förändra och skapa nytt.

 

Flugspray har jag hållit på att göra till mina hästar ganska länge nu, förra årets lavendel/Rosmarin/Citronmeliss-sprit blandas med Citron,Vitlök, Kryddnejlikvatten. April -Juni + Augusti funkar det bra, men i Juli när det är som allra värst räcker mitt flugspray inte till.

 

Förnyelse och förändring..... ja - kanske är det så att allt sker vare sig vi vill det eller inte. Det bara sker utan att vi har så mycket att säga till om. Ungefär som nu när jag har ett behov av att spara sommar utan att egentligen veta varför jag vill det, eller hur jag ska göra.

 

Ibland undrar jag ifall det är jag själv som styr över detta, eller ifall det är någon på andra sidan som styr mig in på stigar jag inte vet något om eftersom det finns något som jag ska göra som jag ännu inte vet något om.

 

Visst är livet spännande när man ser det på detta viset.

 

Min "logiska" sida som arbetar med bokföring och redovisning har ibland svårt att hänga med när jag har semester. Därför har jag bett om att få lite mindre att göra på sifferfronten, vilket faktiskt har funkat ganska bra. Jag har lite mer tid över till den andra sidans arbete.

 

Tills jag vet vad det är för förändring som är på gång så ska jag försöka klura ut hur jag ska göra ett bra läppbalsam med bivax som grund. Kanske öppna upp friskvårdsarbetet igen. Försöka vara vaken för de ledtrådar som visar sig för mig, typ mynt och fjädrar..... vilket innebär att jag kanske kommer att skriva lite mer.

 

Önskar Dig en mycket god fortsättning på denna ljuvliga sommar, med förnyelser och förändringar i en takt som Du själv kan klara av.

 

Namasté

Berit