Budskap 2015

Budskap 2015

20150303

 

Jag vet inte ifall jag är redo ännu att börja skriva, men det är lika bra att sätta igång o träna.

 

Du undrar över själens vandring mellan liven, och hur upplevelsen därav sätter sina spår i minnet.

- Ja det stämmer. Kan ni förklara?

 

Ifall du tänker dig en ballong som fylls av luft, när ballongen går sönder försvinner luften ut i resten av luften. Dock finns det kvar spår av den som blåst upp ballongen. Energin lämnar inte luften bara för att den blandas ut med resten av luften.

 

- Ska det förklara hur själen lämnar kroppen?

 

- Ja, mycket enkelt beskrivet.

 

- Men vad händer med själen, och finns det olika nivåer av utbildning?

 

- Upplevelsen av efterlivet är ibland den samma som livet som skett på Jorden, det beror på vilken förståelse man erfarit under sitt liv. Ni kommer alla ifrån samma själ, men har olika upplevelser av denna själ.

 

- Pratar du om gud nu?

 

- Vi kan kalla själen för gudinna istället ifall det är enklare, det finns inget kön på denna själ, den strävar enbart efter att skapa enhet och frid inom allt.

 

- Det finns så många olika sätt att uppleva frid och enhet, alla har sina egna önskningar och behov att uppfylla.

 

Vi är alla sammankopplade av denna enhetsenergi -själ-gud-gudinna...kalla det vad du vill. Den känns inom dig som ren kärlek, när du befinner dig i detta tillstånd så är vi själen. Dvs ett med allt som excisterar i universum och i rymden. Vi är själen som finns i allt och alla, i detta medvetande kan vi skapa allt tillsammans. Vi är själen, vi är gud, vi är gudinnan, vi är allt, vi är ett.

 

Oj - Nu kom vi ifrån ämnet.....kan du förklara så jag förstår var själen blir av när man dör och vad som är upplevelsen i efterlivet mellan liven. Hur går det t.ex till att återfödas.

 

- Din fysiska kropp kan leva så länge allt är i balans i din kropp, fysiskt, mentalt och energimässigt. När dagen då kroppen inte längre kan upprätthålla sin funktion släpper själen sin silvertråd som energimässigt sitter förankrad i närheten av ditt hjärta.

 

Detta kan ske chockartat och då kan själen bli mycket förvirrad och behöva läkas. I efterlivet finns de som tar hand om denna procedur som kan ta mycket lång tid i Jordtid räknat, men i efterlivet känns inte denna tid speciellt lång.

När själen vet att den är redo att släppa taget om Jordelivet och den kropp som varit boning för ett långt innehållsrikt liv. Då kan övergången ske mycket snabbt och man upplever ett tillstånd av frid och lycka då man är i själens gemenskap. Det finns alltid någon som hjälper själen att hitta rätt. Ofta släktingar eller någon som varit nära.

 

I själens gemenskap delar man med sig av erfarenheter och lär ut vad man har förstått. Ser tillbaka på sina liv och inser vad som kunde varit. Många vill försöka göra om sina liv för att rätta till misstag, men oftast hamnar de i liknande situationer tills de är redo att förändra.

 

Allt är alltid förlåtet, men det inser inte alla. Det finns inga misstag, allt är som det ska, eftersom vi alla är en del av upplevelsen av själen-gud-gudinnan-enheten....eller vad du vill kalla det.

 

När det är dags att bestämma sig för vilka erfarenheter som man önskar, så väljer man sina föräldrar och vad som ska inträffa i livet. Du har redan stakat ut ditt öde innan du föds till ett nytt liv.

 

- Varför minns man inget?

 

- Jo då....du mindes när du var några veckor gammal hur du kunde tala alla språk som fanns på Jorden, men var fruktansvärt upprörd för att ingen förstod vad du sade. Du minndes då, men lärde dig att glömma..... tills du en dag fann rätt väg i sinnet till dina minnen.

 

- Hur vet jag vilken väg det är till mina minnen?

 

- När det är enkelt att minnas.

 

- Har jag något val att inte följa mitt öde eller mina val.

 

- Du kan alltid ändra ditt val genom förändring, men det ingår också i dina val och i din erfarenhet av själen. Du har alltid en fri vilja att göra precis som du själv önskar för att din själ ska finna ro på sitt eget sätt. Detta är en del av enheten-själen-gud-gudinnan i oss alla.

 

Namasté

Berit

 

Tack för att Du har läst