Förlåt dem

Förlåt dem

14/10 2015

 

Telefonen ringde tidigt imorse. Det var min dotter som undrade ifall vi sett eller hört nyheterna om vad som hänt i Paris.

Vi visste inget, men blev lika chockade som alla andra när vi insåg omfattningen av terrordådet.

 

Mina första tankar gick till offren och deras familjer. Så fruktansvärt för alla inblandade. Det går inte att sätta sig in i alla chockbilder som kommer nära. Stackars, stackars människor.

 

Mina nästa tankar går till de som utfört dådet. Hur kan man rättfärdiga något sådan? Vem har makten över dessa stackars människor, vem övertygar dem om att utföra detta? Vem kontrollerar dem?

 

Jag hoppas att de finner ro i sina själar, förlåt dem........

 

Varför måste vi bevittna dessa fruktansvarda handlingar? Var går gränsen för vad vi kan blunda för? Vad kan vi göra för att få krig och terror att upphöra?

 

Mera krig löser inga problem, vad behövs för att terrorgrupper ska få ro i sina själar och sluta upp att döda oskyldiga? Vad behövs för att länder ska sluta fred, krigsherrar lägga ner sina vapen och ta hand om sitt folk istället.

 

Vad behövs?

 

Vi längtar alla efter fred, men på vems villkor?

 

Kompromisser och förlåtande politik? Vilkens politik?

 

Fler frågor än svar när hjärtat brister i sorg trots att jag inte alls har något med allt detta att göra....eller har jag det?

 

Jag tillhör Svenska Kyrkan, men kan ärligt säga att jag inte tror på kyrkans "Gud". Sedan tidig ålder har jag vänt ryggen åt allt som har med religion att göra, mest pgr av tolkning av betydelsen av guds ord. Makt har förvrängt orden så att de passar de som vill kontrollera människor.

 

Dock tror jag på mitt eget sätt att det absolut finns något som är mycket större än vi förstår och kan förklara. Om det är detta som kallas gud.....så är det ordet ok för mig. Ifall mina tankar och önskningar kallas för bön så är det ok för mig.

 

För mig är tron helt baserad på kärlek, respekt och förlåtande. Oavsett vem jag möter så har personen precis samma värde som alla andra. Ingen är sämre eller bättre än någon annan. Var och en måste få ha sin tro, varför skulle jag försöka förändra om jag själv vill ha min tro på mitt sätt.

 

Om jag skulle påtvingas ett sätt att tänka eller kontrolleras så att jag inte vågade göra på något annat sätt.....var i ligger vinsten trosmässigt för de som har makt? Enbart kontrollen av människan. För jag skulle aldrig vika mig på insidan. Min själ vet vad som är rätt eller fel för mig......det går inte att kontrollera andras själar

 

Varför ens försöka?

 

Vad betyder frihet för de som skapar krig och terror? Finns det något hos mig som är en spegel för detta?

Ärligt talat blir jag orolig, eftersom jag bevittnar detta...ska detta vara en spegel av mig?

 

Nej - Jag vägrar att acceptera krig och terror. Det är INGEN spegel av mig.

 

Vad kan jag, en enda människa göra för de som har blivit tvingade in i detta?

 

Jag ber en kärleksfull bön för de som är offer för krig och terror dåd.

Jag ber om förlåtelse för de som utför dessa handlingar, jag ber att de ska finna kärlek och ro i sina hjärtan och själar.

Jag ber att de som missbrukar sin maktpossition får förlåtelse och finner kärlek i sina hjärtan och ro i sina själar.

Jag ber att de som har ekonomisk vinning av krig och terror får förlåtelse och finner kärlek i sina hjärtan och ro i sina själar.

Jag ber att de som vill ha makt och vill kontrollera människor får förlåtelse och finner kärlek i sina hjärtan och ro i sina själar.

Jag ber att vi som måste bevittna detta vansinne kan få stopp på krig och terror, och enas om att finna fredliga, kärlesfulla lösningar på enorma trosklyftor och orättvisor.

Jag ber om fred med kärlek som grund.

 

Let there be peace now.

 

Ja - jag är naiv och blåögd.......

Hellre det än att inte ha något hopp.

Ja- det gör ont när man känner hur hjärtat brister i kroppen när man ser andras sorg och lidande.

Hellre det än att ha ett hjärta av sten.

Ja - Jag känner mig som en del av alltet.

Därför tror jag på att vi som vågar tro på en kärleksfull förändring kan skapa en ny Värld där var och en får ha sin tro, att alla behandlas med respekt och rättvisa oavsett i vilket land vi bor, religion, hudfärg, kön eller vem vi älskar. Jag tror att vi kan skapa en ren Jord, där mångfald på alla plan existerar utan att minska Jordens resurser.

Jag tror med hela mitt hjärta att vi kan skapa detta tillsammans.

Jag tror på utveckling mot en ny era i tiden.

 

Jag hoppas innerligt att jag inte är ensam om denna tro och önskan.

 

Med tårar i ögonen ber jag en stilla kärleksfull bön om fred NU!

 

Namasté

 

Berit

 

Tack för att Du har läst