Pusselbitar av minnen

Pusselbitar av minnen

 

Pusselbitar

 

Minnen vaknar till liv och jag vet inte i vilken ordning allt kommer, liksom pusselbitar i ett gigantiskt pussel. Först när man satt sista biten på plats så ser man helheten.

Som vanligt skriver jag i ett lite förändrat medvetandetillstånd. Detta är anteckningarna som jag gjorde under resan i Frankrike.

 

18 April 2014

Känner mig som en ung kvinna ca 18-19 år, klädd i lång klänning, har långt brunrött hår, enkla kläder. Jag ger en vakt en god kaka för att få smita ut en stund från murarna som omgärdar vårt lilla samhälle. Vill springa fritt i skogen, bada i bäcken, ligga i gräset helt ensam, bara lyssna på min insida och på gudinnan/guden.

När jag får en stund för mig själv, kan jag se när jag blundar, och höra i tystnaden - ord som tryggt talar till mig om kärlek till sin nästa och alltet. Jag får min undervisning av vinden i träden, vattnet i bäcken, jorden och himmelen.

 

Jorden talar om rättvisa, lika värde

Vattnet talar om liv och respekt till allt.

Vinden talar om balans.

Himmelen talar om enhet och att allt hör samman.

 

När jag är utanför portarna lär jag mig annat än vad skolan innanför murarna lär mig. I skolan lär vi oss att hantera energin som vi kan skapa med våra hjärtan. En stark kärleksenergi kommer därifrån.

Kärleksenergin kan användas till så mycket, men aldrig till att skada.

 

Sitter och ser ut över en välbekant dal omgärdad av höga berg. Känner saknad efter föräldrar som ej finns där. Jag har en mor som reser runt med livvakter och predikar/samlar anhängare. Far lever inte längre i detta liv, men han kan visa sig när jag behöver honom.

Har växt upp med en tro baserad på kärlek, respekt, omtanke, rättvisa, balans, enighet, jämlikhet. Med jämlikhet menas inte att kvinnor och män måste göra samma saker, mest att respekten är jämlik. vi gör olika saker, men allt är lika viktigt för att familj och samhälle ska fungera.

 

Det finns en andlighet, men inte den vi finner i en kyrka.

För att få tillträde till andligheten och att utvecklas andligt krävs utbildning i många år och i olika steg.

 

Redan när barnen är små börjar föräldrarna lära sina små att se med andra ögon. De lär sina barn att se aura runt människor, djur och växter. De lär dem att lyssna till kunskapen från träd, djur, vatten, blommor och stenar. Allt som finns kan lära Dig vad du behöver veta, bara du frågar får du ett svar. Medvetandet blir förändrat när man lyssnar till stenar, djur och växter.

Stenar kan lära Dig mycket om hur Jorden har sett ut under många miljoner år. Civilisationer har kommit och gått. Jorden måste vara i balans, annars försvinner människorna. Vi måste vara i balans jämlikhetsmässigt för att Jorden ska må bra.

När människor i olika civilisationer har missbrukat Jorden energimässigt och tagit mer än vad som behövs för att leva. Då har Jorden veckat sig, översvämmat sig pga av regn i flera hundra år, enbart på vissa platser har människan överlevt. Minnet finns inom oss från glömda civilisationer. Liv efter liv, minnen som vi kan få tillgång till genom tekniker nerärvda i själens arkiv. Minnen som kan väckas till liv när de behövs, om de behövs.

19 April 2014

I Maria Grottan.

Ser livvakter som skyddar på avstånd. Hör hästar som mumsar på hö, hör 2 barn som leker, det luktar mat som lagas över öppen eld.

Ser en kvinna hon är lång smal, glad, stark, vacker, har långt rufsigt mörkt hår ca 30år, klädd i lång kjol, ganska smutsig. Hon är rebelledare, och skyddas av livvakterna men deltar i allt. Rider hästarna lika bra som männen, deltar i strider men dödar aldrig någon. Hon och hennes familj samt alla medlemmar av hennes samhälle jagas av någon som vill dölja, förstöra, förgöra och få tag på kunskap som kvinnan har. En stark kvinna som skrämmer män med makt.

20 April

Reinnes les Bassains. Isis tron

Det regnar idag när vi ska besöka Isis tron. Vår guide berättar att Isis tron användes av catharerna vid initieringar. Mitt i natten vandrade de på stigen dit bärande på lyktor.

Den smala stigen är lerig och hal, så jag håller koll på var jag sätter fötterna och ser inte alls var vi är någonstans. Isis tron visar sig vara stenar som ser ut som en tron. Vid sidan om kommer en fin liten källa fram ur Jorden. Det är en fin plats, det är meningen att vi ska sätta oss en stund på tronen och känna efter vad vi upplever. Medan jag väntar ställer jag mig och blundar en bit ifrån de andra.

Då känner jag att någon från andra sidan kommer och berättar för mig att jag ska få tillbaka mina vingar. De förklarar för mig att vingarna tagits ifrån mig tidigare!? Vem har tagit dem, och när har detta skett??? Så upplever jag det som att någon plockar fram/sätter på mig änglavingar. Jättestora!

Bara att stå och svänga med dem är en skön känsla, sen blir jag busig och flyger iväg. Känner mig som en flygande örn. Flyger i dalarna mellan höga berg. Det är en härligt fri känsla att flyga så här.

Så känner jag att det är dags att ta mig tillbaka. När jag är tillbaka vid källan och Isis tron öppnar jag ögonen och ser med mina "riktiga" ögon höga berg och många dalar som jag just flygit runt bland! Jag hade verkligen ingen aning om att det var en sådan utsikt från platsen jag stod på! Detta gjorde mig riktigt förvånad!

När det blev min tur att sätta mig på Isis tron sjönk jag väldigt fort i medvetande nivå. För fort!

Jag blev rädd för det kändes som om jag kom in i en lång mörk läskig tunnel utan slut. Blev orolig för att ge mig in i något som jag inte skulle få tid att reda ut där och då.

Var redan för djupt i medvetandenivå, men lyckades på något sätt be Kristina att få hjälp med att komma tillbaka, så hon kom och lade en hand på mitt knä. Sen kunde jag komma tillbaka utan att fortsätta. Ville vänta tills jag hade mer egen tid.

Fortsättning följer.... ( se sidan Isis tron )