Behöver lyssna lite till

Kan jag komma tillbaka till grottan?

 

 

2014-11-22

Har fått en stund över till att lyssna lite. Det känns fortfarande som om jag borde förstå mer av vad mannen i grottan vill berätta. Vet inte riktigt hur jag ska komma tillbaka, men försöker ändå.

 

Jag ser den unga indiska kvinnan i färgrann sari framför mig. Står och tittar på henne tills hon reser sig upp.

- Har Du väntat på mig hela tiden? Frågar jag lite skeptisk och undrar ifall det är jag som inbillar mig eller nåt.

- Nej, bara en liten stund. Inte länge alls, svarar kvinnan snabbt och ler.

- Vet Du ifall jag ska komma tllbaka till grottan via armbandet och papyrusrullen igen, eller räcker det med att jag tänker mig tllbaka?

- Det vet jag inget om, svarar kvinnan.

- Men jag har armandet och papyrusrullen här till dig, så kan du prova båda. Först utan armband, och sen ifall det inte fungerar med armbandet.

- OK, det verkar som en bra början. Säger jag och sätter mig på sjalen framför henne. Kvinnan räcker mig en skål med friskt kallt vatten, och jag dricker litegrann. Vattnet gör mig klar i tanken. Tar ett djupt andetag och börjar tänka mig tillbaka. Ser honom suddigt framför mig, men han skakar på huvudet och pekar på min arm. Jag ska ha armbandet på mig, tydligen blir jag mer fokuserad eller medveten....eller nåt.

Kvinnan förstår utan att jag behöver berätta och visar mig armbandet och pergamentrullen.

Så fort jag räcker mig efter armbandet, hoppar det upp och fäster sig vid min vänstra handled. Sakta rullar jag upp pergamentrullen, och ser en massa prickar dansa runt på pappret, samtidigt som jag på något sätt bryts ner i små molekyler och passerar rakt igenom pappret, ut på andra sidan sätts molekylerna ihop till mig igen. Jag fattar inte hur detta går till men, så känns det. Som jag går upp i rök och bildas om igen. Helkansigt, men jag kan inte förstå detta, så jag lägger ner försöket och accepterar att så gick det till.

 

 

Ser att den Indiske gurun står och tittar på mig, och jag får nog erkänna att det känns mer än konstigt att stå i jeans o T-shirt framför en nästan naken gammal man. Han är bara skinn o ben, har ett vitt höftskynke knutit runt höfterna. Ser ut som förstora kalsonger?!!

- Har Du tittat klart? Frågar vi samtidigt

Då kan jag inte låta bli att skratta. Jag har tittat klart, säger jag, men förstår inte vad det är jag ska lära mig. Tror Du att det är dags att jag ska lära mig något?

- Nej, jag vet att det är dags, säger mannen och ler.

- Det är därför jag är här.

- Kan Du berätta för mig vem du är? Frågar jag försiktigt.

- Det är oviktigt, men jag kan säga att jag är Du i en annan tid. Orden får mig att tänka till. Jag är Du i en annan tid?

- Hur menar Du då?

Som förklaring reser jag blixtsnabbt iväg ca 4-5000 år bakåt i tiden. Ser lärjungar i ett tempel som undervisas till att lära ut konsten att flyga med tanken, meditation, någon slags Yoga som gör kroppen frisk. Rörelserna är mycket energiska. Vi lär oss också att leva på luft, våra kroppar behöver nästan ingen mat.

 

När jag motvilligt kommer tilbaka till mannen framför mig, är jag lite snurrig i huvudet.

- Otränad?

- Ja, mycket, vill inte lägga så mycket tid till att lyssna som jag borde.

- Vad ska jag lära mig?

- Ditt sinne vänder sig mot tiden, och du måste lära dig mer om hur tid fungerar.

Idag mäter Ni linjär tid i sekunder, minuter, timmar, dagar, veckor, månader, år..... Du vet att tid har ett annat perspektiv, en vertikal tid, där all tid kan upplevas närsomhelst. Ett drömtillstånd. Ditt problem är att du inte längre använder dig av denna kunskap. Du måste träna dig för att förstå mer för att kunna använda korrekt.

 

- De gånger som jag har använt denna tid, är när jag har varit tvungen. Dessutom har jag haft hjälp att färdas på detta sätt. Jag vill inte gå vilse i tiden.

- Du ska leta upp en tid då du arbetade med Mayakalenderns tidsenergier.

 

Då kallades inte tiden för något annat än energivågor. Tiden kom och gick i olika energiformer, alla dagar hade en specifik energi med en underliggande energi som var antigen hög eller låg. Bakom dessa två olika energier fanns en lång energi som inte växlade lika ofta, den energin påverkar utvecklingen av planeter och hur utveckling sker. Denna energi kan man räkna ut med hjälp av det gyllene snittet

Jag trodde att Mayakalenderns tidsräkning tog slut 28 oktober 2011. Men har hela tiden känt på mig att den måste fortsätta på något sätt.

 

-Självklart måste den det. Vi är nu inne i en ny era av tid, och ditt sinne funderar på ifall tiden börjar om eller ifall den fortsätter.

 

- Ja men hur vet du det?

 

- Minns att jag är Du i en annan tid.

 

- Jag ser tiden som en spiral, med olika intervaller av hög respektive låg energi. Däremellan olika "småvågor" av 20 dagarsintervaller av hög och låg energi. Varje dag har en specifik energi. Med hög och låg energi menar jag inte bra eller dålig energi, utan mer som att energin kanske är trögare vissa perioder, och det är bra att ta det lite lugnt. Eller mer snabb och klar, då kan det vara bra att passa på att få något gjort.

 

Jag vet att den nya eran av tid är en minst 5125 år lång period av hög energi, och att vi kan använda denna energi till att skapa något riktigt bra av, eller tvärtom. Det beror på vad vi väljer att lägga vår energi på.

 

Eftersom jag tycker att all tid går så väldigt snabbt numera, och även hastigheten i vår utveckling sker med samma hastighet. Därför blev jag stressad av att människor inte vaknade upp direkt och insåg att det faktiskt är vi som måste förändra den värld vi lever i.

Jag ser redan en stor förändring i medvetenhet, men också mycket extrema åsikter där intolerans mot andras åsikter inte accepteras. Det är precis som om vi lever upp alla tillgångar på Jorden nu, och bryr oss inte om hur våra barn och barnbarn ska få det när de växer upp. Världen är mycket egocentrisk idag, men samtidigt ser jag mycket som är gott och bra.

 

Detta gjorde att jag slutade engagera mig i hur andra valde att leva sina liv, utan ville bara försöka leva mitt eget liv så gott jag kunde. Jag vet inte ifall mitt sätt att se på livet är det som är bästa för alla, därför lade jag ner. Jag tror att var och en måste komma fram till vad som är bäst för dem. Hur nu Mayakalendern kommer in i detta.

 

- Den är bra för att den håller reda på energitiden, det är därför som Du går och funderar på att göra en ny kalender.

- Men det finns ju överallt på nätet.

- Du har inte hittat den Du söker efter, den där du ser hög och låg energi. Skapa den själv så som du vill ha den. Du behöver den. Börja nu, och kom tillbaka hit sen.

 

***************************************************************

OK....det är tydligen dags att jag ritar ihop en Mayakalender. Blir väl inte så svårt....suck!

28/11 2014

Det var inte så svårt som jag trodde, hade det mesta klart. Se sidan Mayakalendern ifall du vill se hur den ser ut.