Uppdatering, insikt för fred

Uppdatering - insikt - fred

31 Oktober

Ikväll är slöjan mellan världarna tunn, så det är dags att lyssna lite.

 

Innan jag börjar ska jag bara berätta vad som hände i skogen för ett par dagar sedan.

 

Fin hösteftermiddag, hög klar luft. Perfekt ljus för att fotografera Kronhjort. Sitter helt osynlig långt ute i skogen alldeles ensam och väntar. Det är så vackert med alla höstfärger, men blir ändå rastlös när inget händer, så jag plockar fram mobilen och kollar FB. När jag sitter där o kollar, så kommer en vacker nästan helvit Fjällvråk och landar bara ett par meter framför mig, den fångar en sork eller nåt litet djur. Kameran hinner jag inte få fram, men jag inser att ifall jag ska kunna få något på bild måste jag vara närvarande helt och hållet hela tiden.

 

Blundar några sekunder och skärper till mig, Ber att Kronhjorten ska visa sig. När jag öppnar ögonen tror jag knappast att det är sant, för mitt framför mig, på andra sidan träsket ca 50 m bort står Kronhjorten och äter bland buskarna!

 

Nu är jag helt närvarnade, rör mig inte utan sitter bara och väntar på att han ska komma fram och visa sig. Knäpper av några bilder under tiden jag sitter och studerar hjorten. Den är ganska stor och har fina horn.

 

Vet ej ifall jag satt 5 min eller 2 timmar och väntade. Solen hade precis gått ner och ljuset höll på att försvinna när hjorten kom fram, men bilden nedanför denna text talar för sig själv. Jag var närvarande precis varje sekund.

 

Så..... Jag fick en läxa och en tankeställare. Jag tänker inte låta prylar som mobilen ta över min närvaro i livet. Hur kul det än är att surfa på nätet och kolla FB, så får det vara när det finns en bra tid till det. Definitivt inte när jag umgås med människor, oavsett vem. Absolut inte när jag sitter och väntar på att få en bra bild ute i skogen. Fullständig närvaro här och nu är mindfullness precis som det ska vara.

 

Vad skriver Solöga om Kronhjort och Fjällvråk?

 

Kronhjort: Ut och praktisera din visdom, min gåva till Dig är att bli erkänd eller känd för det du gör.

Fjällvråk: ......står det inget om, men kanske om Vråk.

Vråk: Lämna det gamla. Glöm oförätter och gå vidare. Min gåva till dig är att kärleksfullt acceptera.

 

20151031

 

Sådär, nu kanske jag kan börja lyssna.

 

Får se vad som ska fram idag, har inte alls någon aning....bara en känsla av att någon vill säga något.

 

Var hälsad.

 

En välbekant person står med böjt huvud framför mig. Jag hälsar och ber honom tala, för nu ska jag försöka lyssna. Ber honom berätta något som vi alla behöver höra.

 

- Era själar har fått en uppdatering, säger han.

- Vadå uppdatering, hörde jag fel?

- Nej du kanske tolkade på ditt eget sätt, men det stämmer att ni har blivit starkare i er energi, ni kommer att lyssna enklare. Liksom en radio som har fått en bättre frekvens inställd.

 

Många kommer att uppleva det som att det är för enkelt att lyssna till andra sidan, men vikten av att lyssna och känna efter ifall det känns rätt eller fel är av betydelse.

 

Ni måste lära er att känna och tänka med hjärtat. Mycket på grund av att information från andra sidan kommer från olika dimensioner. Alla talar inte från hjärtat med kärlek som grund.

 

När ni känner olust, rädsla, ilska, oro eller liknande inom er så lyssna inte längre. Be att få all information från de som enbart ger information med kärlek som grund. Var tydliga med detta.

 

Vi finns alltid här för att skydda och visa väg. Vi kan aldrig styra era val, enbart föreslå.

 

Lyssna till ditt hjärta, det ljuger aldrig för dig.

 

Alla själar tillhör samma enda själ, vi är alla ett. Det är enbart så att denna enda själ har delat upp sig så att den kan uppleva samma saker som ni.

 

- Nu hängde jag inte med, det blev lite mycket där.

 

Tålmodigt försöker han förklara samma sak ingen.

 

Upplever du någon gång att ni olika människor egentligen har samma upplevelse av livet fast på olika sätt?

- Ja, det har jag tänkt många gånger.

 

- Alla själar kommer från samma själ.

- Varför?

- Utveckling och åter utveckling....för att få del av så mycket information som möjligt. För att utvecklingen ska leda till insikt för alla.

- Insikt om vadå?

- Att Ni alla hör samman, Ni är ett med alltet.

- Pratar du om gud nu?

- Ja, eller alltet eller gudinnan eller vad du vill kalla det.

 

Jag flippar ut, och orkar inte ens fortsätta lyssna. Det blev för mycket...paus.

 

Varför berättar du detta i samband med att du först berättar om att vi blivit uppdaterade?

 

- För att Ni enklare ska få del av information och insikt snabbare.

 

- Vad händer när vi fått insikt om enhet och alltet?

 

- Ni upplever frid och fred med er själva och alltet. Ni förstår att era medmänniskor enbart är speglingar av er själv. Förståelse för varandra, empati och kärlek leder till att ni skapar fred.

 

Dessutom inser ni att ni skapar er egen upplevesle av livet genom det sätt ni väljer att tänka. Ni kan välja att uppleva helvete eller paradis enbart med era tankar. Välj att skapa era liv med kärlek som grund, så visar sig paradiset i livet.

 

- Tack.

 

Nu kan jag inte lyssna längre mitt hjärta svämmar över av ren kärlek. det liksom flyter ut överallt och jag blir helt varm i bröstet. En mysig värme sprider sig i kroppen på mig.

 

Jag inser att vi alla är budbärare för fred, det är därför vi valt att födas till denna Jord.

 

Låt ditt hjärta visa dig vägen.

 

Namasté

Berit

 

Tack för att Du har läst