Gott slut 2014

Gott slut 2014

 

Årets mörkaste dag väcker tankar på hur året har varit, och hur jag skulle vilja att det kommande året ska bli. Så mycket jag har att vara tacksam för, ren kravlös kärlek, trygghet och innerlig glädje finns varje dag i mitt liv. Vad mer kan man begära?

Självklart finns också sorg, oro och stress i mitt liv, men kärleken och glädjen ger mig sån styrka så jag orkar ta mig igenom svåra stunder.

Liksom alltid så väljer jag vad jag lägger min energi på, jag vägrar att låta mig styras av rädsla. Visst känner jag också av rädsla, men jag vet vad den kommer av, och har lärt mig att fejka orädslan tills jag inte längre bryr mig. Det är ENBART ett hjärnspöke skapat av mig själv för att på något bakvänt sätt skydda mig själv ifrån att bli skadad, inget annat.

 

Julafton 2014

 

Detta år har varit ett lärorikt år, jag har lärt mig att säga NEJ. Till mina nära och kära, men också till "den andra sidan" som ibland har tagit för mycket av mig.

 

Tänk att ett sånt enkelt litet ord kan vara så infenaliskt svårt att säga till någon man älskar och bryr sig om, trots att det är nödvändigt för alla inblandade. Nödvändigt för att inte jag ska gå i småbitar när tiden inte räcker till vad jag själv vill göra.

 

Jag är ingen mästare i att säga NEJ eftersom jag ibland får gräsligt dåligt samvete, men jag tränar på detta ord så fort jag känner att det är nödvändigt.

 

Julen är t.ex en sådan träningsmöjlighet. Bilden ovan visar hur jag har julpyntat detta år. Dvs det finns inget julpynt i huset, ingen julgran, nej tack till julmaten, julklappar ......liten kompromiss eftersom traditionen med julklappsspelet vill alla fortfarande ha kvar. Umgåsmed nära och kära, absolut, men på en rimlig nivå.

 

Ser på sociala media t.ex Face Book, hur alla lägger in idealiska Julbilder på sig själva och sitt fina julpyntade hem. Jag hoppas innerligt att de inte känt någon julstress för att få ihop till denna fina bild.

 

Denna jul ska jag ägna så mycket tid jag bara kan till att göra så lite som möjligt och njuta av att vara ledig.

 

En promenad i skogen eller på stranden. Hästarna behöver ridas och Victor min hund behöver verkligen mer uppmärksamhet. Längtar efter att komma ut i friska luften.

 

Ska ta en stund till att känna efter hur jag vill att året som kommer ska bli. Detta år har jag valt Dagaz runan till stöd för nya året. Transformation som alltid leder till något gott. Det tycker jag känns som en fin följeslagare.

 

Skulle vilja få en stund till att lyssna lite, men det får bli om det känns som det är dags...har ju ett litet utlänskt mynt som jag hittade under radion...........hmmmmm nu blev jag lite nyfiken.

 

Dagarna blir äntligen längre, ljuset är på väg igen. Jag kan inte annat än att välkomna denna tid. För hur mycket jag än njuter av mörka höst - och vinterkvällar med levande ljus och brasa i spisen, så längtar jag efter snödroppar, nyutslagen bokskog och fågelsång

 

Önskar Dig ett riktigt gott slut på 2014, och ett underbart kärleksfyllt och glädjerikt Nytt År.

 

Namasté

Berit